MamaTummy Day 25/4 på Öppna förskolan Kosmos i Rotebro kl 15.30-18.00

MamaTummy Day fyller i år 5 år och för första gången arrangeras den i Norrort! Hela evenemanget är kostnadsfritt!

Dagen är till för att lyfta besvär med magmusklerna och bäckenbotten under och efter graviditet samt informera och ge råd och rehabilitering och träning. Exempel på besvär är magmuskeldelning (diastas) och inkontinens. Magmuskeldelning ses som ett skönhetsproblem istället för ett funktionsproblem vilket det faktiskt är och inkontinens ses som normalt efter en graviditet, men behöver man verkligen acceptera det? Det tycker inte vi!

Dagen instiftades av Katarina Woxnerud som är grundare till MammaMage och arrageras på flera orter i landet 25 april varje år.

Under eftermiddagen erbjuds föreläsningar inom området (ett schema kommer inom kort), kortare individuella tester av magmuskel- och bäckenbottenfunktion, demonstration av hur vi kan använda diagnostiskt ultraljud i vår undersökning och träning samt andra metoder som kan hjälpa dig i din rehabilitering. Kom en stund eller häng hela eftermiddagen med oss.

Vi som håller i eftermiddagen är båda cert. MammaMage-tränare:

Magdalena Loman
Leg. Naprapat

Sara Bergman
Leg. Barnmorska, gravidmassör, instruktör i vattengympa för gravida

Kom som du är och ta med dig barn om du behöver.

Varmt välkomna!

Studiebesök på Västerås sjukhus

I veckan åkte vår kollega Martin till Västerås för att gå med sjukgymnast Magnus Wennerlund under en arbetsdag. Magnus arbetar med ultraljudsundersökningar på ortopedmottagningen för axelskador. Under dagen fick Martin se och diskutera många intressanta patientfall samt vara med vid flera ultraljudsvägledda injektioner. Minst sagt en mycket lärorik dag tyckte Martin.

Sommaröppet!

Nu är det högsommar och semestertider. För många är det en chans att varva ned och koppla av, MEN, glöm inte bort att utnyttja ledigheten till ökad motion och rörelse.
Att nu även ta tag i smärtande muskler och leder kan vara smart när både tid för vila och träning finns. Vi har öppet hela sommaren och hjälper dig gärna att komma till rätta med dina besvär innan arbete, skola och alla måsten drar igång igen!
Tveka inte att boka tid eller höra av er till oss vid eventuellt frågor.

Välkommen Cindy!

Nu utökar vi vårt team med ytterligare en naprapat. Vi säger välkommen till norskan Cindy som till en början kommer arbeta deltid hos oss med start vecka 30.
Utöver en examen från Naprapathögskolan i Stockholm är hon även utbildad undersköterska.
Vi är övertygade om att Cindy kommer bli ett bra tillskott till vår ständigt växande verksamhet.

Nytt samarbete med Sollentunahälsan

I strävan efter att kunna erbjuda våra tjänster till allt fler patienter och kunder söker vi ständigt nya möjligheter. Vi är därför mycket glada och stolta att kunna presentera ett nytt samarbete med Sollentunahälsan som finns på samma adress(en våning ned). Sollentunahälsan erbjuder hälso- & sjukvård till ett stort antal företag, skolor och privatpersoner. Här finns bl.a läkare, psykologer, kognitiva samtalsterapeuter och beteendevetare. Det nya samarbetet kommer således att bli ett bra komplement till den verksamhet som vi redan idag bedriver.

Mer information om Sollentunahälsan hittar ni på www.sollentunahalsan.se