Kvinnohälsa och mammamage

Vår leg. naprapat Magdalena Loman erbjuder kvinnor i alla åldrar hjälp med sin rehabilitering kopplat till bäckensmärta, urinläckage eller besvär med delade magmuskler. Ca 30% spänner bäckenbotten på ett felaktigt sätt vilket innebär att knipträningen inte kommer ha den effekt som vi hoppas på. Genom den senaste tekniken och rönen kan vi hjälpa dig rätt. Det är aldrig för sent att påbörja rehabilitering och det finns hjälp att få! 

Tecken på besvär från bål- och bäckenmusklerna: 

  • Urinläckage vid nysning, hopp eller vardagliga aktiviteter

  • Inte hinner till toaletten i tid

  • Tyngdkänsla i underlivet efter en promenad eller träning

  • Putande mage, framför allt på kvällen

  • Din mage blir toppig när du gör sit-ups

  • Blir lätt trött i ryggen

MammaMage är ett sätt att stärka kroppen inifrån och ut - efter en förlossning, under graviditeten eller vid kraftig viktnedgång.

 

Ultraljud MammaMage (45 MIN): 890 KR

Undersökning av bål- och bäckenmusklerna med diagnostiskt ultraljud. Du kommer att få se vad som händer i musklerna när de spänns och hur musklerna hänger samman, vilket skapar ökad förståelse vid träning. Vi undersöker aktiviteten i de olika musklerna och ser om det finns en svag länk. Magmuskeldelningen (diastasen) undersöks och kan bedömas bättre med ultraljud än med bara fingrarna. Men hjälp av visualiseringen via ultraljudet kan ett felaktigt aktiveringsmönster korrigeras. Ultraljudet sker på magen. Undvik att kissa ca 1 h innan besöket då det är lättare att se aktiviteten i bäckenbotten med lätt fylld urinblåsa.  

Du får med dig tips på vad du ska tänka på och vilken nivå som är lämplig för dig att börja träna på. 

Tid: 45 min

Pris: 890 kr