Kvinnohälsa och mammamage

Tack vare vår tvärvetenskapliga kompetens genom leg. naprapat Magdalena Loman och leg. barnmorska Sara Bergman kan vi erbjuda kvinnor i alla åldrar hjälp med sin rehabilitering kopplat till bäckensmärta, urinläckage eller besvär med delade magmuskler. Vi är väl utbildade på området och har den senaste tekniken till hands för att guida dig rätt. Det är aldrig för sent att påbörja rehabilitering och det finns hjälp att få!

Tecken på besvär från bål- och bäckenmusklerna: 

  • Urinläckage vid nysning, hopp eller vardagliga aktiviteter
  • Inte hinner till toaletten i tid
  • Tyngdkänsla i underlivet efter en promenad eller träning
  • Putande mage, framför allt på kvällen
  • Din mage blir toppig när du gör sit-ups
  • Blir lätt trött i ryggen


MammaMage är ett sätt att stärka kroppen inifrån och ut - efter en förlossning, under graviditeten eller vid kraftig viktnedgång.

 

Muskuloskeletal ultraljuds diagnostik MammaMage (45 MIN): 890 KR

Undersökning av bål- och bäckenmusklerna med diagnostiskt ultraljud. Du kommer att få se vad som händer i musklerna när de spänns och hur musklerna hänger samman, vilket skapar ökad förståelse vid träning. Vi undersöker aktiviteten i de olika musklerna och ser om det finns en svag länk. Magmuskeldelningen (diastasen) undersöks och kan bedömas bättre med ultraljud än med bara fingrarna. Men hjälp av visualiseringen via ultraljudet kan ett felaktigt aktiveringsmönster korrigeras. 

Du får med dig tips på vad du ska tänka på och vilken nivå som är lämplig för dig att börja träna på. 

Tid: 45 min.