Kvinnohälsa och mammamage

Tack vare vår tvärvetenskapliga kompetens genom leg. naprapat Magdalena Loman och leg. barnmorska Sara Bergman kan vi erbjuda kvinnor i alla åldrar hjälp med sin rehabilitering kopplat till bäckensmärta, urinläckage eller besvär med delade magmuskler. Ca 30% spänner bäckenbotten på ett felaktigt sätt vilket innebär att knipträningen inte kommer ha den effekt som vi hoppas på. Vi är väl utbildade på området och har den senaste tekniken till hands för att guida dig rätt. Det är aldrig för sent att påbörja rehabilitering och det finns hjälp att få! 

Tecken på besvär från bål- och bäckenmusklerna: 

  • Urinläckage vid nysning, hopp eller vardagliga aktiviteter
  • Inte hinner till toaletten i tid
  • Tyngdkänsla i underlivet efter en promenad eller träning
  • Putande mage, framför allt på kvällen
  • Din mage blir toppig när du gör sit-ups
  • Blir lätt trött i ryggen
  •  

MammaMage är ett sätt att stärka kroppen inifrån och ut - efter en förlossning, under graviditeten eller vid kraftig viktnedgång.

 

Ultraljud MammaMage (45 MIN): 890 KR

Undersökning av bål- och bäckenmusklerna med diagnostiskt ultraljud. Du kommer att få se vad som händer i musklerna när de spänns och hur musklerna hänger samman, vilket skapar ökad förståelse vid träning. Vi undersöker aktiviteten i de olika musklerna och ser om det finns en svag länk. Magmuskeldelningen (diastasen) undersöks och kan bedömas bättre med ultraljud än med bara fingrarna. Men hjälp av visualiseringen via ultraljudet kan ett felaktigt aktiveringsmönster korrigeras. Ultraljudet sker på magen. Undvik att kissa ca 1 h innan besöket då det är lättare att se aktiviteten i bäckenbotten med lätt fylld urinblåsa.  

Du får med dig tips på vad du ska tänka på och vilken nivå som är lämplig för dig att börja träna på. 

Tid: 45 min

Pris: 890 kr

 

Återkoppling och träning med ström för bäckenbotten (Myo200)

Att träna muskler med ström är vanligt som rehab efter operation av exempelvis knän. Med vår maskin går det även att träna bäckenbottenmusklerna (som även de är vanliga muskler) med hjälp av en vaginal prob. Om du har svårt att hitta bäckenbottenmusklerna över huvud taget eller vill mäta förbättring är det här metoden för dig. Under besöket kommer vi först att undersöka muskelfunktionen i bäckenbotten med ultraljud via magen. Därefter kommer du att få föra in den vaginala proben i slidan och under strömstimuleringen kommer du att titta på en skärm för att se när du spänner respektive slappnar av i bäckenbotten. 

Tid: 55 min

Pris första besöket där även den privata proben är inkluderad: 1300 kr

Pris återbesök: 690 kr (45 min)